Viva.gr: ταξίδια, ψυχαγωγία και επικοινωνία στις καλύτερες τιμές!

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΚΗΝΗ

Η σκηνή του θεάτρου έχει πλάτος 30μ., βάθος 18μ. και ύψος 15,50 μ., παρέχοντας έναν ιδιαίτερα ευρύ χώρο για την πραγματοποίηση θεαματικών παραστάσεων. Είναι εξοπλισμένη με υπερσύγχρονους θεατρικούς μηχανισμούς, όπως 46 ηλεκτροκίνητα σταγκόνια πλήρως αυτοματοποιημένα ελεγχόμενα από κονσόλα προγραμματισμού της ΒΑΤΑLPHA, υψηλής ποιότητας προβολείς φωτισμού, 200 ADB dimmers, κονσόλα φωτισμού Congo ETC, 5 led οθόνες υπερτιτλισμού και video projectors. Επίσης η σκηνή είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να πραγματοποιείται ανεμπόδιστα η πρόσβαση όλων των φορτηγών με τον απαραίτητο θεατρικό εξοπλισμό.

ΑΙΘΟΥΣΑ

Η σχεδίαση της πλατείας με 2.500 καθίσματα συνολικά σε αμφιθεατρική διάταξη, εξασφαλίζει ανεμπόδιστη ορατότητα ακόμη και για τους θεατές των τελευταίων σειρών, ενώ τα καθίσματα των θεατών φέρουν την υπογραφή της γαλλικής εταιρείας Quinette που θεωρείται διεθνώς κορυφαία στο είδος της. Επιπλέον, μεταξύ κεντρικής σκηνής και πλατείας διαμορφώθηκε ένας βυθισμένος χώρος ( Pit ) κατάλληλος να φιλοξενήσει ακόμα και μια Συμφωνική Ορχήστρα. Τα καθίσματα που βρίσκονται τοποθετημένα πάνω στο χώρο της Ορχήστρας είναι αποσπώμενα και υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρεθούν όταν στις παραστάσεις απαιτείται η παρουσία Ορχήστρας. Για παραστάσεις που απαιτούν μεγαλύτερη αμεσότητα με το κοινό και απευθύνονται σε μικρότερο αριθμό ατόμων, η αίθουσα είναι έτσι σχεδιασμένη, ώστε με την τοποθέτηση ενός μετακινούμενου χωρίσματος, να περιορίζεται ανάλογα ο αριθμός των θέσεων χωρίς να επηρεάζεται η ευκολία της πρόσβασης στην αίθουσα (σημείωση: οι θέσεις μπορούν να μειωθούν μέχρι και σε 1.000).

ΗΧΟΣ

Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην ακουστική, τόσο της σκηνής όσο και της πλατείας, με χρόνο αντήχησης μικρότερο από 1.1 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο. Την ενίσχυση και διανομή του ήχου στην αίθουσα ανέλαβε η εξειδικευμένη Γερμανική εταιρεία d & b Audiotechnik, χρησιμοποιώντας το ηχητικό σύστημα J Series, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, εξασφαλίζοντας ισομερή διανομή του ήχου στην αίθουσα με απόκλιση ±2 db από σημείο σε σημείο. Για την FOH κονσόλα ήχου επιλέχτηκε η προηγμένης τεχνολογίας ψηφιακή 96 channel MIDAS XL 8.

ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ

Η κεντρική είσοδος του θεάτρου οδηγεί σ’ έναν ευρύχωρο προθάλαμο όπου βρίσκονται τα ταμεία και που διατηρεί το βιομηχανικό ύφος του εξωτερικού περιβλήματος του κτιρίου. Αναμφισβήτητο πλεονέκτημα του θεάτρου είναι τα ευρύχωρα και φωτεινά φουαγιέ που εκτείνονται σε δύο επίπεδα, καταλαμβάνουν περισσότερα από 1.500 τ.μ. και συνδέονται με δύο ανοικτά κλιμακοστάσια και ανελκυστήρα, διευκολύνοντας την άνετη πρόσβαση σε όλους τους χώρους του θεάτρου. Πολυτελή, μοντέρνα και φρέσκα στην εμφάνιση, τα φουαγιέ σχεδιάστηκαν με γνώμονα τη ζεστή και φιλόξενη υποδοχή των χιλιάδων θεατών του θεάτρου. Σημειωτέον ότι στο κομμάτι της πρόσβασης-κυκλοφορίας του κοινού στους χώρους του κτιρίου, έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη η διευκόλυνση ατόμων με κινητικά προβλήματα με τη δημιουργία ανελκυστήρων τόσο στην είσοδο, όσο και στα φουαγιέ του θεάτρου.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Όλοι οι χώροι του κτιρίου που δεν έχει πρόσβαση το κοινό είναι πλήρως εξοπλισμένοι ώστε να καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε παραγωγής. Οι χώροι των παρασκηνίων είναι διαμορφωμένοι ώστε να διευκολύνουν την πρόσβαση και την επικοινωνία με τη σκηνή, τα καμαρίνια, κτλ. Στα πλαϊνά μέρη της σκηνής βρίσκονται τα γραφεία παραγωγής, τα καμαρίνια, οι χώροι των τεχνικών σκηνής και το Green room (χώρος που έχει τη δυνατότητα να στεγάσει τις υπηρεσίες σίτισης και ψυχαγωγίας των καλλιτεχνών, αλλά και κάθε εκδήλωση με υπηρεσίες catering). Τα εννέα καμαρίνια είναι σχεδιασμένα σε διάφορα μεγέθη, έχουν μπάνιο και τουαλέτες και έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν περισσότερους από 80 καλλιτέχνες. Οι υπόλοιποι στεγασμένοι χώροι του ολυμπιακού ακινήτου είναι οι εξής: γραφεία διοίκησης και παραγωγής, αίθουσα Τύπου, αποθήκες σκηνικών και θεατρικού εξοπλισμού. Εκτός από τις αμιγώς καλλιτεχνικές δραστηριότητες, οι νέες εγκαταστάσεις σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν και πλήθος άλλων εκδηλώσεων όπως συνέδρια, σεμινάρια, διεθνείς εκθέσεις και events κοινωνικού περιεχομένου. Πάνω σ’ αυτή τη φιλοσοφία, έχει σχεδιαστεί και μια πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα χορού (με ηχητική εγκατάσταση, μπάρες, μεγάλους καθρέφτες, κατάλληλο ξύλινο πάτωμα), στην οποία φιλοξενούνται ετησίως τα ανοιχτά σεμινάρια χορού της σχολής του Jacob’s Pillow.

Αρχιτεκτονική Μελέτη: BETAPLAN ΒΕΝΤΟΥΡΑΚΗΣ – ΤΑΒΑΝΙΩΤΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕ
Υπεύθυνος Μελέτης: ΘΩΜΑΣ ΑΜΑΡΓΙΑΝΟΣ
Συνεργάτες Αρχιτέκτονες: Ι GOR STIPAC , ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ
Ειδικός Σύμβουλος Θεάτρου: ERIC LOUSTAU CARRERE
Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη: Η/Μ ΤΕΤΡΑΣ ΕΠΕ
Υπεύθυνος Μελέτης: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ
Στατική Μελέτη: ΔΟΜΗ ΟΕ Σ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Κ. ΦΑΡΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
Υπεύθυνος Μελέτης: ΚΩΣΤΑΣ ΦΑΡΡΟΣ
Ακουστική Μελέτη: ΤΙΜΑΓΕΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Τεχνικοί Σύμβουλοι: FOCAL PROJECT MANAGERS
Ηχητική Μελέτη: ΡΕΝΟΣ ΠΑΠΑΠΑΣΧΟΣ
Ηχητικό Σύστημα: D & B σειρές J Q & E
Κονσόλα Ήχου: MIDAS XL 8
Σύστημα Φωτισμού: ADB Robert Juliat , Thomas και ETC
Ηχητική & Φωτιστική Εγκατάσταση Σκηνής: TELMACO
Φωτιστική Εγκατάσταση Αίθουσας : ΚΑΛΑΒΙΤΗΣ και PA Solutions
Μηχανισμοί Σκηνής: THANOS TECH / batalpha
Κονσόλα φωτισμού: ETC CONGO

Profile
juliat 2,5 Kw 711SX2 8/16 14 catwalk 2
ADB Warp 800 W 12/30 16 catwalk 1
juliat 1 Kw 614 SX 16/35 60 mobile
juliat 2 Kw 713SX 29/50 16 mobile


Pebble
ADB 1Kw C103 7 / 61 40 with ban doors
ADB 2Kw C203 8 / 58 30 with ban doors


Fresnel
Juliat 2.5 Kw 325HF 7 / 49 10 with ban doors
Desysti Leonardo 5 Kw 4 with ban doors


Cyclo lights
ADB 1Kw acp 1001assymetric 40  


PAR 64
Thomas black 40  
Thomas black with arm for scroller 20  


Follow spots
Juliat Aramis 2.5 Kw 4,5 / 8 2  


Dimmers
ADB Eurodim 3 3 Kw 180 mounted
ADB Mamopack 6 ch 3KW 4 mobile
ADB Mamopack 3 ch 5Kw 2 mobile


LIGHTING DESK
ETC / AVAB CONGO 3000 ch 1  
Wireless remote control 1  


Accessories for lighting
ADB iris gobo holder 10  
Juliat iris 30  
Juliat gobo holder 90  


FOH CONSOLE
MIDAS XL8
112 CH
PLAYBACK
DEVICES
*PA SYSTEM
D&B AUDIO TECKNIK
By side: By side: MONITORS
 • 96 MIC

 • 12 LINES

 • 32 AUX

 • 16 MATRIX

 • L R MONO

 • 32 CH OF RAPID EQ
 • 2 TASCAM MD CD1
 • Left and right Line array: J System
 • 8 x J8

 • 2 x J12

 • 2 x J sub

 • Center Cluster Q System

 • 4 x Q1

 • Down field: Left and right Q system
 • 2 x Q7

 • 3 x Q Sub

 • Orchestra pit field E system

 • 8 x E3

 • Amps: 18 D12

 • All working with ROPE network system

 • All the inputs to the amps ftom Midas are AES DIGITAL
 • 8 x Q7 + AMPS x 2