Viva.gr: ταξίδια, ψυχαγωγία και επικοινωνία στις καλύτερες τιμές!

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ADaM Productions

Η ADaM Productions (Arts, Dance and Music Productions) ιδρύθηκε το 1994 στη Νέα Υόρκη από τον παραγωγό Μιχάλη Αδάµ και την αρπίστρια Βανέσσα Αδάµ.

Η πρώτη παραγωγή της εταιρείας το 1994 ήταν η μουσική παράσταση "Café Aman Amerika", αποτελούμενη από ελληνοαμερικάνικα τραγούδια που γράφτηκαν μεταξύ 1910 και 1950, διασκευασμένα και εκτελεσμένα από την Café Aman Amerika Orchestra, μια Ελληνοαμερικάνικη μπάντα, δημιούργημα του Μιχάλη Αδάµ. Το cd της παράστασης, που ήταν παράλληλα μια έρευνα στο γλωσσικό ιδίωμα "gringlish" των Ελλήνων στην Αμερική, είχε εξαιρετική επιτυχία σε Ελλάδα και Η.Π.Α.

Δημιουργία της ADaM Productions σε συνεργασία με τον οργανισμό του World Music Institute ήταν ο θεσμός του Ελληνικού Φεστιβάλ Μουσικής και Χορού στη Νέα Υόρκη, μέσω του οποίου έχουν περιοδεύσει σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ μέχρι σήμερα περισσότεροι από 600 Έλληνες καλλιτέχνες.

Η πρώτη παραγωγή της ADaM Productions στην Αθήνα σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών, ήταν το 1995 οι συναυλίες του γκόσπελ συγκροτήματος MISSISSIPPI MASS CHOIR στο Ηρώδειο. Από τότε η ADaM Productions συνέχισε να παρουσιάζει στην Ελλάδα θεάματα όπως: "Tango Pasion", "Flamenco Festival", “Bocca Tango”, "St. Petersburg State Ice Ballet", "Cirque Έloize", "San Fransisco Ballet", "Tiger Lillies Circus", “Bejart Ballet Lausanne”, "Lord of the Dance", "Disney on Ice", “Rasta Thomas Rock the Ballet”, "Holiday on Ice", "De La Guarda", “Fuerza Bruta”, “Stanislavski Theater”, “Vakhtagov Theater”, Matthew Bourne’s “Swan Lake” και “Edward Scissorhands” και πολλά άλλα.

Η κοινή αγάπη για την παρουσίαση του «Koyaanisqaatsi Live» του Philip Glass στo Θέατρο Λυκαβηττού το 2002, αποτέλεσε την έναρξη της συνεργασίας της ADaM Productions με το ιστορικό Half Note Jazz Club, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Με τον Philip Glass η ADaM Productions συνεργάστηκε πάλι το 2004 παρουσιάζοντας την παγκόσμια πρεμιέρα του "Orion" στο Ηρώδειο, μια ιδέα του Μιχάλη Αδάμ η οποία πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.

Η ΑDaM Productions για 10 χρόνια διοργάνωνε στην Αθήνα τα σεμινάρια χορού του Jacob’sPillow, δίνοντας 35 υποτροφίες σε Έλληνες χορευτές για σπουδές στη σχολή μιούζικαλ του Jacob’s Pillow στη Μασσαχουσέτη.

Η συνεργασία του Μιχάλη και της Βανέσσας Αδάμ της ADaM Productions, με τους Παναγιώτη και Γιώργο Γεώργα του Half Note Jazz Club κατέληξε στη δημιουργία της ATHENS BADMINTON CULTURAL DEVELOPMENT που μίσθωσε από τα Ολυμπιακά ακίνητα την αρένα του Badminton και τη μετέτρεψε σε ένα υπερσύγχρονο θέατρο 2.000 θεατών.

Τo Θέατρο Badminton, που εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο του 2007, αποτελεί σήμερα έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς των περιοδειών των μεγαλύτερων διεθνών καλλιτεχνικών παραγωγών. Στα οκτώ χρόνια της λειτουργίας του (2007-2015) έχει παρουσιάσει 1500 περίπου παραστάσεις με 4.500 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, τους οποίους έχουν απολαύσει πάνω από 2.000.000 θεατές!

Το show "Magic of Musicals" το 1999 στο Θέατρο Χώρα, το πρώτο μιούζικαλ της ADaM Productions, διαμόρφωσε το κατάλληλο έδαφος για πολύ μεγαλύτερες παραγωγές ξενόγλωσσων μιούζικαλ και διάσημων σόου στην Ελλάδα, όπως τα “FosseThe Musical”, “Rocky Horror Show”, “CATS”, “Disney’s Beauty and the Beast”, “Jesus Christ Supe rStar”, “MAMMA MIA!”, “West Side Story”, “Singin’ in the Rain”, “Thriller Live!”, “Ain’t Missbehavin” και “Evita”.

Τον Ιανουάριο του 2009 το Θέατρο Badminton και η ADaMProductions ανέβασαν το “Tiger Lillies Freakshow”, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια των TigerLillies, του πιο αγαπημένου καλτ συγκροτήματος στην Ελλάδα. To “Tiger Lillies Freakshow” περιόδευσε για τρία χρόνια σε πολλά σημαντικά φεστιβάλ και θέατρα της Κεντρικής Ευρώπης. Η ADaM Productions δραστηριοποιείται, επίσης, σε παραγωγές ελληνικών θεατρικών παραστάσεων, όπως το Rock ‘n’ Roll του Tom Stoppard (2008-09), η Χαρτοπαίκτρα του Δημήτρη Ψαθά (2009-10) και οι μουσικές παραστάσεις «Αναζητώντας τον Αττίκ» (2012), "Θα σε Πάρω να Φύγουμε" (2013), "ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ Ποιος τη Ζωή μου..." (2013-2015), "Μαρινέλλα Βέμπο: η Συνάντηση" (2014), "Θα Περάσει κι αυτό" (2014), "Priscilla η Βασίλισσα της Ερήμου" (2014), τα family shows "Θησέας και Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων"(2013), "Ζέβρα Πυτζάμα" (2014) κ.ά.

Το αφιέρωμα στην ελληνική επιθεώρηση «Θα σε Πάρω να Φύγουμε» που χαρακτηρίστηκε από πολλούς «Παράσταση της Χρονιάς» και ενθουσίασε πάνω από 100 χιλιάδες θεατές που την παρακολούθησαν στο Θέατρο Badminton και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το Μάιο του 2013 έκανε πρεμιέρα μία ακόμη μεγάλη παραγωγή του Μιχάλη Αδάμ και της ADaM Productions, το «Ποιος τη Ζωή μου...», μια μεγάλη μουσκοθεατρική παράσταση που εξιστορεί τη ζωή, το έργο και τους αγώνες του μεγάλου μας δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη. Την παράσταση παρακολούθησαν πάνω από 110 χιλιάδες θεατές στο Θέατρο Badminton και στην περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα. Τελευταίος σταθμός της περιοδείας μια ιστορική παράσταση στη Μακρόνησο στις 14 Σεπτεμβρίου του 2013 που παρακολούθησαν πάνω από 7 χιλιάδες θεατές. Την ίδια θεατρική περίοδο η ADaM Productions έκανε την παραγωγή του αφιερώματος στη Μελίνα Μερκούρη «Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα...» που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Φεστιβάλ Πρεσπών 2013 και σε δύο παραστάσεις στο Ηρώδειο στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Ο Μιχάλης Αδάμ βραβεύτηκε από τα Θεατρικά Βραβεία Δημήτρη Ψαθά για την κωμωδία Χαρτοπαίκτρα το 2010. Η Θεατρική παράσταση «Θησέας και Αριάδνη στη νησί των Ταύρων» πήρε το βραβείο της καλύτερης παράστασης παιδικού θεάτρου την περίοδο 2012-2013, η παράσταση για τη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη "Ποιος τη Ζωή μου..." πήρε το βραβείο της Παράστασης της Χρονιάς 2013-2014 και η παράσταση "Θα σε Πάρω να Φύγουμε" πήρε το  3ο βραβείο καλύτερης παράστασης στα βραβεία του Αθηνοράματος 2013. Τέλος, ο Μιχάλης Αδάμ πήρε το βραβείο "Προσωπικότητα της Χρονιάς" από την Ακαδημία Θεατρικών Βραβείων για την προσφορά του στον πολιτισμό.